Vakantie!!!

Artikelindex

Eindelijk, vakantie is in zicht!! Maar wat ga je doen? Vakantie met of zonder je geliefde honden? In dit artikel worden beide mogelijkheden besproken. Waar kun je heerlijk met je hond(en) op vakantie en waar kun je je hond(en) met een gerust hart heen brengen, want zeg nu zelf, een Podenco/Podengo breng je niet zomaar naar het eerste de beste pension!

Vakantie met je Poddie(s)

Vele van ons doen alles met onze honden. Geen dag zonder je Poddie! Maar dan moeten er natuurlijk een aantal dingen goed bekeken worden. Een aantal zaken die vaak belangrijk zijn:

  • KVV - Indien je je hond(en) KVV voert, let er dan op dat je in de regio van je vakantie adres vers KVV kan halen. Vaak kun je het niet van huis meenemen. Vriezers op het vakantieadres zullen niet vaak dezelfde opslag capaciteit hebben die je thuis wel hebt. Neem dus voor de eerste één of twee dagen eten mee en zorg dat je weet waar je eten kunt halen voor je hond(en).
  • Tuinafscheiding - Lees je goed in over de afscheiding van de omgeving van je vakantie huisje. Bel desnoods met de locatie om duidelijke informatie te krijgen. Het laatste wat je wilt, een ontsnappende hond omdat "op de website stond dat het afgeschermd was". Onthoudt goed dat je Podenco/Podengo niet een alledaagse hond is en ware ontsnappingsartiesten kunnen zijn.
  • Dierenarts - Zorg dat je weet waar de dierenarts in de omgeving gevestigd is. Natuurlijk doet jouw hond niets, maar een andere misschien wel. Het hoeft ook niet jouw hond te zijn waardoor je naar een dierenarts moet. Het kan ook een andere hond zijn die plots op je af komt. De omgeving is hoogst waarschijnlijk compleet nieuw, dus ook alle omgevingsfactoren!
  • Medicijnen - Zorg er voor dat je altijd voldoende medicijnen bij je hebt, of dat je weet waar ze te halen zijn.
  • Vertrouwen - Zorg er verder voor dat je iets meeneemt wat je hond prettig vind. Een mand, kleedje, speeltje, noem maar op. Maar ook zijn of haar eigen etens- en drinkbak.
  • Diverse - Vergeet dingen als een tekentang niet. De favoriete hondensnoepjes, voldoende water en eten voor onderweg bij lange reistijden.
  • Buitenland - Zorg dat je het EU paspoort altijd bij je hebt, ook als je je hond gaat uitlaten.
  • Inentingen - Controleer deze voor het land waar je heen gaat. Vaak is de informatie te vinden op de ambasade website van het land waar je heen gaat, of informeer bij je vakantie bestemming voor je vertrek. Binnen de EU ben je veelal verplicht om ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Je dierenarts kan je vaak ook vertellen wat er voor een land nodig is.
  • Chip - Zorg dat je hond(en) gechipped zijn en dat de chip UP-TO-DATE is.
  • Penning - Zorg dat je hond(en) een penning aan de halsband hebben, eventueel met je vakantie adres erop. Een sleutel label is een handige manier om een tijdelijke penning van te maken.

Het internet staat inmiddels vol met leuke vakantie plekken waar je je hond(en) mee mag nemen. Verderop in dit artikel een lijst met locaties / websites waar echt rekening wordt gehouden met Podencos/Podengos.


Vakantie zonder hond(en).

Vaak willen we ook wel eens op vakantie naar mooie landen waardoor het nagenoeg onmogelijk is om je trouwe viervoeter(s) mee te nemen. Zeker met het vliegtuig wil je eigenlijk je hond(en) de stress niet geven van vliegen. Dan ga je dus opzoek naar de juiste plek om ze onder te brengen. Nederland en Vlaanderen zitten vol met honden pensions, maar welke zijn nu echt geschikt voor een Podenco/Podengo? Wil je een pension die niet aan kennels doet, of is dat juist wel beter voor jouw hond(en). Houden ze rekening met de (voedsel) behoeften van jouw hond(en). Er zijn vele dingen waar je je druk om zal maken en voor iedereen is het dus een persoonlijke kwestie hoe je de keuze maakt. Op onderstaande kaart staan verschillende pensions die aangeraden zijn door Podenco/Podengo Eigenaren. We gaan geen uitgebreide reviews geven of maken van alle pensions. Klik op een van de markers en je krijgt alle informatie die nodig is om zelf verder te kijken. Ieder pension heeft wel een website met foto's en veel informatie.

Een andere mogelijkheid is om te kijken of er misschien andere Podenco eigenaren zijn die je willen helpen met je hond in huis te nemen, Hiervoor is een Facebook groep waar je lid van kunt worden. De groep vind je HIER

Mocht je een pension willen aanraden voor in dit artikel (om misschien later in een lijst met aangeraden pensions), gebruik dan het formulier "Ideëenbus".


Podenco vriendelijke vakanties 

Op internet zijn vele websites te vinden van vakantie plekken die hond vriendelijk zijn, maar ook websites die deze allemaal al voor je verzameld hebben. Hieronder een kleine selectie websites om eens in te snuffelen.

Website (= link)  Omschrijving
 van Maanen Vakantiehuizen  Als je een hond (of meerdere honden) hebt, wil je je hond ook mee kunnen nemen op vakantie toch? Bij ons kun je heerlijk op vakantie met je hond. Je hond is zeer welkom en gaat dus gewoon mee op vakantie.
http://www.dogsincluded.nl/   Ga jij op vakantie met je hond? Stop dan maar met zoeken...
Want het allergrootste aanbod hondvriendelijke vakantiehuizen, hotels en kastelen, vind je hier. Want we hebben alle vakantieplekken - waar je hond welkom is - al voor je verzameld!
   

Deze lijst zal (continue) worden aangevult, hopelijk ook met jouw hulp. Gebruik gebruik dan het formulier "Ideëenbus".



 

Pensions (Kaart)

Op de volgende kaart vind je een aantal pensions waar Podenco/Podengo eigenaren goede ervaring mee hebben. Heb je ook een aanrader, laat het ons weten via het formulier "Ideëenbus".

contentmap_module

Login Form