Podenco Campanero

DE PODENCO CAMPANERO IS NIET ERKEND DOOR DE FCI. ONDERZOEKERS IN SPANJE ZIEN, OP BASIS VAN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, DE PODENCO CAMPANERO ALS EEN RAS. ZEKER IS DAT HET GAAT OM EEN GROTE VARIANT PODENCO ANDALUZ.

 

De Podenco (Andaluz) Campanero is een Podenco van groot formaat met een witte ruwharige vacht, hij wordt door jagers gezien als de parel onder de Podenco's door zijn onvergelijkbare manier van jagen.  De officiële standaard van het grote formaat podenco Andaluz vertelt ons dat de hoogte van de schoft voor reuen is 54 tot 65 cm en voor teven 53 tot 61 cm. De Campanero heeft een harmonische, zeer compacte bouw, een hoge intelligentie, nobel, sociaal en altijd alert.

Om te komen tot een Podenco met een zwaardere bouw (skelet) voor de jacht op groter wild, heeft men in een ver verleden de Podenco gekruist met een Mastiff, resultaat de Podenco Campanero. Het is een levendige hond met een evenwichtig karakter, zeer liefdevol, onderdanig, loyaal en trouw aan zijn baas. Deze hond was geboren om te jagen, met een uitstekend reukvermogen en zeer resistent tegen vermoeidheid, hij is in staat om snel te zoeken en is door niets geïntimideerd.

Hij wordt vooral gebruikt voor de jacht op herten en wilde zwijnen.

'Een ideale jachtgezel, beschermer van het landgoed, een goede gezel in de eenzaamheid van de bergen, trouw tot zijn laatste adem'.

 

BRON: Podenco World

Login Form