bob 642x642

DE PODENCO ANDALUZ, DE NAAM ZEGT HET AL, IS DE PODENCO VAN HET SPAANSE VASTELAND. HET RAS IS, OVER HET ALGEMEEN, WAT GERESERVEERD TEGENOVER VREEMDEN, MAAR NAAR HUN BAASJES ZIJN ZE LOYAAL, AANHANKELIJK, ONDERDANIG EN RESPECTVOL.

DE PODENCO CAMPANERO IS NIET ERKEND DOOR DE FCI. ONDERZOEKERS IN SPANJE ZIEN, OP BASIS VAN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK, DE PODENCO CAMPANERO ALS EEN RAS. ZEKER IS DAT HET GAAT OM EEN GROTE VARIANT PODENCO ANDALUZ.

Big Billy

EEUWENOUD RAS, VANUIT EGYPTE TERECHTGEKOMEN OP DE CANARISCHE EILANDEN EN DAAR WIJDVERBREID. UITMUNTENDE JACHTHOND OP KONIJNEN, DIE HIJ MET NEUS EN OOR OPSPOORT. ONVERMOEIBAAR VAN DE VROEGE OCHTEND TOT DE LATE AVOND, OOK BIJ GROTE HITTE.

JACHTHOND VAN HET TYPE DAT AL IN DE ANTIEKE WERELD VOORKWAM (ONGEVEER 3000 VÓÓR CHRISTUS), DUS INGEZET VOOR DE JACHT ZONDER GEWEER. AFKOMSTIG VAN DE BALEAREN, MAAR OOK BEKEND IN NOORD-SPANJE EN ZUID-FRANKRIJK. WERKT ZELFSTANDIG OF IN EEN MEUTE OP KONIJN, HAAS EN GROTER WILD.

DE IBIZAN MALAGUEÑO IS EEN VARIANT IN DE GROEP VAN DE IBERISCHE ANDALUSISCHE PODENCO'S. HET IS EEN PURE SPAANSE ANDALUSISCHE PODENCO, PERFECT AANGEPAST AAN HET KLIMAAT, DE TOPOGRAFIE VAN HET LAND EN UITEINDELIJK VOOR DE JACHT IN DE PROVINCIE MALAGA, MET NAME KONIJNEN.

HET RAS IS ONTSTAAN IN ANDALUSIË IN HET ZUIDEN VAN SPANJE. MET NAME DE REGIO'S CADIZ EN MALAGA, GELDEN ALS DE BAKERMAT VAN DE GEBOORTE VAN HET PODENCO MANETO RAS.

VAN DE PODENCO ORITO IS NOG WEINIG BEKEND. MISSCHIEN TE WEINIG EN AANWEZIG IN ZEER SPECIFIEKE GEBIEDEN VAN ANDALUSIË, WERD DE ZOGENAAMDE "PODENCO ORITO", NIET ERKEND ALS ANDALUSISCHE PODENCO EN WAS BIJNA VOLLEDIG UITGEROEID.

PORTUGESE TELG VAN DE PODENCO-FAMILIE: DE KLASSIEKE WINDHONDACHTIGE DIE AL IN DE ANTIEKE TIJD ROND DE MIDDELLANDSE ZEE WERD AANGETROFFEN. HET RAS KOMT VOOR IN DRIE GROOTTESLAGEN DIE WERDEN GEBRUIKT ALS RATTENVERDELGER, VOOR HET BEJAGEN VAN KONIJN EN VOOR HET STELLEN VAN HERT EN WILD ZWIJN.

EEUWENOUD KLASSIEK EN GRACIEUS WINDHONDENRAS. HEEFT ZIJN WORTELS IN EGYPTE, MAAR IS OP MALTA BEHOUDEN GEBLEVEN, WAAR HET RAS WORDT GEWAARDEERD 'EN GEPERFECTIONEERD' ALS KONIJNENJAGER.

Meer artikelen...

Pagina 1 van 2

Login Form