FCI & RSCE Rasstandaarden

duoEr zijn drie Podenco/go's zijn de door de FCI (Fédération Cynologique Internationale ofwel World Canine Organisation ofwel de Wereld Honden Organisatie) erkent zijn? Alle drie vallen ze in Groep 5: Spitsen en oertypen , Sectie 7: Primitieve jachthonden.

 

De Podenco Canario heeft FCI-Standaard nummer 329 (http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/329g05-en.pdf);
De Podenco Ibicenco heeft FCI-Standaard nummer 89 (http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/089g05-en.pdf);
De Podengo Portugues heeft FCI-Standaard nummer 94 (http://www.fci.be/Nomenclature/Standards/094g05-en.pdf).

Bij de RSCE (Real Sociedad Canina de España, de Spaanse FCI zeg maar) benoemd (natuurlijk) de Canario en Ibicenco, maar niet de Podengo omdat dit een Portugese hond is. In aanvulling op de FCI benoemd de RSCE ook de volgende Podencos:

De Podenco Andaluz met RSCE Standaard nummer 401 (https://www.rsce.es/images/rsce/RREE/Standards/Standard_Podenco_Andaluz_ingles.pdf)
De Podenco Maneto met RSCE Standaard nummer 408 (https://www.rsce.es/images/rsce/RREE/Standards/Standard_Maneto_ingles.pdf)

Ook noemt de RSCE de Podenco Valenciano ( ook wel de Xarnego Valenciano), echter heeft deze (nog) geen RSCE Standaard nummer.

Een zeer aanverwante neef van de Podenco, de Pharoah hond, staat bij de FCI in de zelfde groep onder FCI Standaard nummer 248, evenals de Cirenco Dell'Etna met FCI Standaard nummer 199.

 

Login Form