Podenco Enano del Hierro

DE PODENCO ENANO STAMT AF VAN DE PODENCO CANARIO, MAAR IS VEEL KLEINER, ALS GEVOLG GENETISCHE MODIFICATIE IS HIJ IN PRINCIPE EEN DWERGVORM VAN DE PODENCO CANARIO. ZELFDE BOUW, MAAR KLEINE POOTJES.

 

 

De Podenco Enano is geen officieel erkend ras volgens de FCI, hij stamt af van de Podenco Canario, maar is veel kleiner, als gevolg genetische modificatie is hij in principe een dwergvorm van de Podenco Canario. Dit ras doet denken aan een mix van Basset en een Podenco, sterk, schouderhoogte + - 35 cm. Hij wordt vanwege zijn omvang vooral voor de jacht in gebouwen en grotten gebruikt.

De Podenco Enano is gelijk aan alle andere Podenco's Canario, maar met kortere benen, zijn lichaam is normaal, zijn hoofd is normaal, zijn staart is normaal, zijn oren zijn normaal, het is een vreemd fenomeen, het is een Podenco met normale parameters, behalve qua lengte van de poten. Hij heeft dus de bouw van een Canario, maar in verhouding tot zijn lichaam erg korte poten.

De Enano jaagt met hetzelfde enthousiasme, moed en precisie als een Podenco Canario.

De Enano werd voor het eerst gezien op het eiland Hierro, vandaar de naam Podenco Enano del Hierro. Hedentendage wordt hij vooral op Tenerife gebruikt voor de jacht op konijnen. Ook zijn er een aantal fokkers die het ras erkend willen zien en de Enano fokken.

BRON: Podenco World

Login Form