Vakantie!!!

Artikelindex

Eindelijk, vakantie is in zicht!! Maar wat ga je doen? Vakantie met of zonder je geliefde honden? In dit artikel worden beide mogelijkheden besproken. Waar kun je heerlijk met je hond(en) op vakantie en waar kun je je hond(en) met een gerust hart heen brengen, want zeg nu zelf, een Podenco/Podengo breng je niet zomaar naar het eerste de beste pension!

Vakantie met je Poddie(s)

Vele van ons doen alles met onze honden. Geen dag zonder je Poddie! Maar dan moeten er natuurlijk een aantal dingen goed bekeken worden. Een aantal zaken die vaak belangrijk zijn:

  • KVV - Indien je je hond(en) KVV voert, let er dan op dat je in de regio van je vakantie adres vers KVV kan halen. Vaak kun je het niet van huis meenemen. Vriezers op het vakantieadres zullen niet vaak dezelfde opslag capaciteit hebben die je thuis wel hebt. Neem dus voor de eerste één of twee dagen eten mee en zorg dat je weet waar je eten kunt halen voor je hond(en).
  • Tuinafscheiding - Lees je goed in over de afscheiding van de omgeving van je vakantie huisje. Bel desnoods met de locatie om duidelijke informatie te krijgen. Het laatste wat je wilt, een ontsnappende hond omdat "op de website stond dat het afgeschermd was". Onthoudt goed dat je Podenco/Podengo niet een alledaagse hond is en ware ontsnappingsartiesten kunnen zijn.
  • Dierenarts - Zorg dat je weet waar de dierenarts in de omgeving gevestigd is. Natuurlijk doet jouw hond niets, maar een andere misschien wel. Het hoeft ook niet jouw hond te zijn waardoor je naar een dierenarts moet. Het kan ook een andere hond zijn die plots op je af komt. De omgeving is hoogst waarschijnlijk compleet nieuw, dus ook alle omgevingsfactoren!
  • Medicijnen - Zorg er voor dat je altijd voldoende medicijnen bij je hebt, of dat je weet waar ze te halen zijn.
  • Vertrouwen - Zorg er verder voor dat je iets meeneemt wat je hond prettig vind. Een mand, kleedje, speeltje, noem maar op. Maar ook zijn of haar eigen etens- en drinkbak.
  • Diverse - Vergeet dingen als een tekentang niet. De favoriete hondensnoepjes, voldoende water en eten voor onderweg bij lange reistijden.
  • Buitenland - Zorg dat je het EU paspoort altijd bij je hebt, ook als je je hond gaat uitlaten.
  • Inentingen - Controleer deze voor het land waar je heen gaat. Vaak is de informatie te vinden op de ambasade website van het land waar je heen gaat, of informeer bij je vakantie bestemming voor je vertrek. Binnen de EU ben je veelal verplicht om ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Je dierenarts kan je vaak ook vertellen wat er voor een land nodig is.
  • Chip - Zorg dat je hond(en) gechipped zijn en dat de chip UP-TO-DATE is.
  • Penning - Zorg dat je hond(en) een penning aan de halsband hebben, eventueel met je vakantie adres erop. Een sleutel label is een handige manier om een tijdelijke penning van te maken.

Het internet staat inmiddels vol met leuke vakantie plekken waar je je hond(en) mee mag nemen. Verderop in dit artikel een lijst met locaties / websites waar echt rekening wordt gehouden met Podencos/Podengos.

Login Form